fu'a fou

"Alamanuia + Green Hydrogen" - Toe Fausiaina le Mamanu Atina'e O le Alamanuia Vailaau Matautia

45% o carbon emissions i le vaega o alamanuia lalolagi e sau mai le faagasologa o le gaosiga o uʻamea, synthetic ammonia, ethylene, sima, ma isi. O le malosi o le hydrogen e iai uiga lua o mea gaosi oloa ma oloa malosi, ma ua manatu o se mea taua ma mafai. fofo ile decarbonization loloto ole alamanuia.Faatasi ai ma le paʻu tele o le tau o le gaosiga o le malosi faʻafouina, o le faʻafitauli o le tau o le hydrogen lanu meamata o le a faasolosolo malie ona foia, ma o le "pisinisi + green hydrogen" e faʻamoemoe e ulufale i le vailaʻau kemisi e fesoasoani i kamupani kemisi e ausia le toe iloiloga o tau.

O le taua o le "hydrogen green" i totonu o le gaosiga o le gaosiga o se vailaʻau mataʻutia mo vailaʻau ma uʻamea ma uʻamea pisinisi o le mafai lea ona faʻafetaui manaʻoga o le faʻaaogaina o le malosi ma le carbon emissions i le taimi e tasi, ma e oʻo lava i le tuʻuina atu o faʻamanuiaga tau tamaoaiga mo pisinisi e saunia avanoa fou mo le tuputupu aʻe o pisinisi.

E leai se masalosalo o le alamanuia kemikolo e faavae.I le isi 10 tausaga, o le a faʻaauau pea ona tuputupu aʻe le manaʻomia o oloa gaosi oloa, ae ona o le fetuunaiga o le gaosiga o le gaosiga ma le fausaga o oloa, o le ai ai foi se aafiaga patino i le manaoga mo le hydrogen.Ae o le aotelega, o le gaosiga o vailaʻau i le isi 10 tausaga o le a avea ma se faʻaopoopoga tele i le manaʻoga mo le hydrogen.I se taimi umi, i le zero-carbon manaʻomia, o le hydrogen o le a avea ma mea faʻapitoa kemisi, ma e oʻo lava i le hydrogen chemical industry.

I le faʻatinoga, sa iai polokalame faʻapitoa ma faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e faʻaogaina ai le hydrogen lanu meamata e fai ma mea mata e faʻaopoopo i le gaosiga o vailaʻau koale, faʻaleleia le faʻaogaina o le tamaoaiga o carbon atoms, ma faʻaitiitia le faʻaaogaina o le carbon dioxide.E le gata i lea, o loʻo i ai le hydrogen lanu meamata e gaosia ai le ammonia gaosia e gaosia ai le "ammonia lanumeamata", o le hydrogen lanumeamata e gaosia ai le methanol e maua ai le "ava malosi" ma isi fofo faʻapitoa o loʻo faia foi i Saina.O loʻo faʻamoemoeina i le isi 10 tausaga o loʻo i luga, o loʻo faʻamoemoeina le tekinolosi o loʻo i luga e ausia ai se tulaga maualuga i le tau.

I le "u'amea ma uamea mafai alamanuia fa'aitiitia", "ia mautinoa le pa'u i tausaga ta'itasi i le gaosiga o le u'amea mama" mana'oga, fa'apea fo'i ma le fa'agasolo malie o le toe fa'aaogaina o mea'ai ma le hydrogen fa'aitiitia sa'o le u'amea ma isi tekinolosi, o lo'o fa'amoemoeina le alamanuia. i le lumanai e faavae i luga o le ogaumu uʻamea masani uʻamea smelting manaʻomia coking gafatia o le a faaitiitia, coking e-oloa hydrogen pa'ū, ae e faavae i luga o le hydrogen manaoga o hydrogen tuusao faaitiitia tekinolosi u'amea, hydrogen metallurgy o le a maua le tuputupu ae breakthrough.O lenei auala e sui ai le kaponi i le hydrogen e avea o se mea e faʻaitiitia ai le gaosiga o le uʻamea e maua ai e le uʻamea le gaosiga o le vai nai lo le carbon dioxide, aʻo faʻaaogaina le hydrogen e maua ai le maualuga o le vevela, ma faʻaitiitia ai le kasa oona, lea e manatu o se lanu meamata. auala gaosiga mo le alamanuia uamea.I le taimi nei, o loʻo taumafai malosi le tele o pisinisi uʻamea i Saina.

O manaoga tau pisinisi mo le maketi o le hydrogen lanumeamata ua faasolosolo ona manino, o le lumanaʻi maketi e lautele.Ae ui i lea, e tolu tulaga mo le faʻaaogaina tele o le hydrogen e avea o se mea mataʻutia i le vailaʻau ma le uʻamea: 1. O le tau e tatau ona maualalo, a itiiti ifo e le maualalo i le tau o le grey hydrogen;2, maualalo le maualuga o le kaponi (e aofia ai le hydrogen lanumoana ma le hydrogen lanu meamata);3, o le lumanaʻi "dual carbon" faiga faavae e tatau ona lava mamafa, a leai e leai se atinaʻe o le a faia le taulamua e toe fuataʻi.

I le maeʻa ai o tausaga o atinaʻe, o le gaosiga o malosiaga faʻafouina ua ulufale atu i se tulaga o le atinaʻeina tele, o le tau o le gaosiga o le eletise photovoltaic ma le gaosiga o le matagi o loʻo faʻaauau pea ona faʻaitiitia.O le tau o le "eletise lanu meamata" o loʻo faʻaauau pea ona faʻaitiitia o lona uiga o le hydrogen lanu meamata o le a ulufale i totonu o fale gaosi oloa ma faasolosolo malie ona avea ma faʻamautu, taugofie, faʻaogaina tele o mea faʻainisinia.I se isi faaupuga, o le hydrogen lanumeamata taugofie e faʻamoemoe e toe faʻaleleia le mamanu o alamanuia vailaʻau ma tatala auala fou mo le tuputupu aʻe o alamanuia vailaʻau!


Taimi meli: Mati-07-2024