fu'a fou

Ole malosi ole hydrogen ua avea ma auala autu mo le atina'eina ole malosi

Mo se taimi umi, o le hydrogen ua faʻaaogaina lautele e avea o se kemisi mataʻutia mea kesi i le suauʻu faamamaina, synthetic ammonia ma isi alamanuia. I tausaga talu ai nei, o atunuu i le salafa o le lalolagi ua faasolosolo malie ona iloa le taua o le hydrogen i le faiga o le malosi ma ua amata ona faʻamalosia malosi le malosi o le hydrogen. I le taimi nei, e 42 atunuu ma itulagi i le lalolagi ua latou tuʻuina atu faiga faʻavae o le hydrogen, ma isi 36 atunuu ma itulagi o loʻo saunia faiga faʻavae o le hydrogen. E tusa ai ma le International Hydrogen Energy Commission, o le aofaʻi o tupe teufaafaigaluega o le a siitia i le US $ 500 piliona i le 2030.

Mai le vaaiga o le gaosiga o le hydrogen, na o Saina lava na gaosia le 37.81 miliona tone o le hydrogen i le 2022. I le avea ai ma kamupani sili ona tele i le lalolagi, o le puna autu o le hydrogen i le taimi nei o loʻo iai pea le hydrogen grey, lea e masani ona gaosia i le koale, sosoo ai ma le kasa masani. gaosiga (Fa'atupuina o le Hydrogen e ala i le Toefuata'iga ausa) ma nisiHYDROGEN I LE METANOL REFORMINGmaFa'amalo fa'aoso fa'asu'ega hydrogen fa'amamaina (PSA-H2), ma o le gaosiga o le hydrogen efuefu o le a tuʻuina atu ai le tele o le carbon dioxide. Ina ia foia lenei faafitauli, maualalo-carbon renewable energy gaosiga o le hydrogen,pu'eina o le carbon dioxide, fa'aogaina ma le teuina o tekonolosi o lo'o mana'omia vave le atina'e; e le gata i lea, o le hydrogen e le maua mai ai le kaponi okesene faaopoopo (e aofia ai le fa'aogaina atoatoa o vaila'au mama, coking ma chlor-alkali chemicals) o le a fa'ateleina le gauai. I se taimi umi, o le gaosiga o le hydrogen e mafai ona fa'afouina, e aofia ai le fa'afouina o le vai eletise eletise gaosiga o le hydrogen, o le a avea ma auala autu o le gaosiga o le hydrogen.

Mai le manatu o le talosaga, o le faʻaoga pito i lalo o loʻo faʻalauiloaina e Saina i le taimi nei ma le malosi o taavale afi suauu hydrogen. I le avea ai ma atinaʻe lagolago mo taʻavale suauu, o le atinaʻeina o nofoaga e faʻaaogaina ai le hydrogen i Saina o loʻo faʻavavevave foi. O suʻesuʻega ua faʻaalia e oʻo mai ia Aperila 2023, ua fausia / faʻagaioia e Saina le sili atu i le 350 nofoaga e faʻatumu ai le hydrogen; e tusa ai ma fuafuaga a itumalo eseese, aai ma itulagi tutoʻatasi, o le sini i totonu o le atunuu o le fausia lea o le toeitiiti 1,400 hydrogen refueling stations i le faaiuga o le 2025. Hydrogen e le gata e mafai ona faʻaaogaina e avea o se malosi mama, ae faʻapea foʻi ma se vailaʻau mataʻutia e fesoasoani ai. kamupani fa'asaoina le malosi ma fa'aitiitia le fa'aoso, po'o le tu'ufa'atasia o vaila'au maualuga ma le carbon dioxide.


Taimi meli: Sep-13-2024